Zoran Janković

Dobrodošli v Ljubljani!
Ponosen sem, da naša prelepa Ljubljana letos gosti evrospko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči FACE 2016. Ljubljana je odlična izbira za organizacijo tovrstnega srečanja, saj cenimo, spoštujemo in vsak dan živimo vrednote, ki jih zagovarja Rdeči križ – med njimi predvsem humanitarnost, solidarnost, tovarištvo in medsebojno pomoč.

Vse te vrednote so ključne pri našem vsakdanjem delu in so pripomogle k prejemu prestižnega naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 -  najvišje nagrade na področju trajnostnega razvoja evropskih mest. Ta nagrada poleg skrbi za naše okolje na vseh področjih življenja izpostavlja tudi solidarnost do sočloveka in generacij, ki prihajajo, saj je naša odgovornost in dolžnost, da jim pustimo naravo vsaj enako ohranjeno, kot jo imamo mi, če ne celo bolj.

Spoštovani!
Želim vam uspešno srečanje in tekmovanje, hkrati pa vas vabim k ogledu naše prelepe Ljubljane, zame najlepšega mesta na svetu. Sprehodite se po mestnem središču, v katerem ves prostor namenjamo pešcem in kolesarjem ter živahnemu dogajanju na mestnih ulicah in trgih. Povzpnite se na Ljubljanski grad, sprehodite se po nabrežjih Ljubljanice ter po našem osrednjem mestnem parku – Tivoliju. In to naj bo le začetek raziskovanja našega mesta. Prepričan sem, da vas bo Ljubljana, naše zeleno, urejeno, čisto, varno, solidarno in tovariško mesto, vedno znova navdušila!

Tu ste vedno dobrodošli in vsakič vas bomo pričakali z široko odprtimi rokami!

Zoran Janković

župan Mestne občine Ljubljana