Dobrodošli v Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016

Ljubljana je prelepo mesto, ki vas bo presenetilo in preseglo vaša pričakovanja. Je edinstvena, saj je  majhna po površini, a velika po gostoljubnosti in kakovosti življenja.

Ljubljana je leta 2007 s sprejetjem Vizije 2025 stopila na pot trajnostnega razvoja in doživela velikanske spremembe, ki so nam prinesle prestižni naziv Zelena prestolnica Evrope 2016. Nagrada ima izjemen pomen, saj Ljubljano uvršča na evropski in svetovni zemljevid trajnostnih mest, hkrati pa smo edino mesto v osrednji in jugovzhodni Evropi, ki je prejelo to laskavo priznanje. 

Mestno središče smo odprli pešcem in kolesarjem ter na javne površine vnesli novo življenje, polno kulturnih, turističnih in kulinaričnih užitkov, ki jih z veseljem odkrivajo tako meščanke in meščani, kot tudi obiskovalci od blizu in daleč. Že dve leti zapored beležimo rekordno število turistov in vabimo vas, da, Ljubljano spoznate tudi vi!

Dobrodošli v Ljubljani, najlepšem mestu na svetu!

Za več informacij o mestu obiščite www.ljubljana.si, uradno spletno mesto zelene prestolnice Evrope 2016 www.zelenaljubljana.si ali turistični portal www.visitljubljana.com/si.